Da prste poližeš a jednostavno se sprema!


Meso ispod sača

Prateći ova kratka uputstva možete spremiti ovo ukusno jelo bez puno muke i nahraniti deset ljudi usput.

Sastojci 

Potrebno je:

700 g svinjsko meso od vrata
300 g suve slaninice
300 g krompira
5 crvenih paprika
2 zelene paprike
2 ljute papričice
3 glavice crnog luka
3 šargarepe3 kašika svinjske masti
300 g šampinjona
200 ml vode
ulja po želji soli po ukusu
bibera2 kašike
začinsko bilje po želji ne pretjerivati

Priprema

Prvo napraviti vatru od drveta i pustiti da drvo izgori da bi se napravio žar. Na dno posude stavite svinjsku mast, poređati svinjski vrat isječen na šnicle, crni luk ​pa preko suva slaninica, šampinjoni, šargarepa, paprika, začiniti solju i biberom, staviti začinsko bilje i sve preliti  vodom i uljem.

Poklopiti sač i staviti na žar da se polako krčka. Žar prebaciti lopatom odozgo da bi se ravnomerno termički obradilo. Ovako meso se krčka oko 1 i po sat.

Meso pečeno ispod sača se radvaja na niti, mekano je i pokupi mirise povrća.
Moča je izvrsnog ukusa ali nemojte pretjerivati.
Sač možete spremati koristeći različite vrste mesa a najbolji je kada upotrijebite više vrsta mesa odjednom.
Njam,njam,uživajte

Коментари

Популарни постови са овог блога

Da se ne zaboravi!

Divlja šljiva- Trnjina

Ivanjsko cvijece-lijek za stomak