Da prste poližeš a jednostavno se sprema!
Meso ispod sača
Prateći ova kratka uputstva možete spremiti ovo ukusno jelo bez puno muke i nahraniti deset ljudi usput.
Sastojci
Potrebno je:
700 g svinjsko meso od vrata
300 g suve slaninice
300 g krompira
5 crvenih paprika
2 zelene paprike
2 ljute papričice
3 glavice crnog luka
3 šargarepe3 kašika svinjske masti
300 g šampinjona
200 ml vode
ulja po želji soli po ukusu
bibera2 kašike
začinsko bilje po želji ne pretjerivati
Priprema
Prvo napraviti vatru od drveta i pustiti da drvo izgori da bi se napravio žar. Na dno posude stavite svinjsku mast, poređati svinjski vrat isječen na šnicle, crni luk pa preko suva slaninica, šampinjoni, šargarepa, paprika, začiniti solju i biberom, staviti začinsko bilje i sve preliti vodom i uljem.
Poklopiti sač i staviti na žar da se polako krčka. Žar prebaciti lopatom odozgo da bi se ravnomerno termički obradilo. Ovako meso se krčka oko 1 i po sat.
Meso pečeno ispod sača se radvaja na niti, mekano je i pokupi mirise povrća.
Moča je izvrsnog ukusa ali nemojte pretjerivati.
Sač možete spremati koristeći različite vrste mesa a najbolji je kada upotrijebite više vrsta mesa odjednom.
Njam,njam,uživajte
Коментари
Постави коментар